måndag 29 juli 2013

Sommarfika...

...eller bra fika alla andra årstider också. Jag bakade en Sverigekaka som är en vanlig sockerkaka som man delar och dränker in bottnarna med en tunn vaniljfyllning. Godast är kakan dag 2 så förbered den gärna.

Sverigekaka 
ugn:175 grader ca 40 min

Till kakan:
3ägg
3dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1dl kokande vatten

Gör så här:
Vispa äggen porösa ihop med sockret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i äggsmeten, tillsätt det kokande vattnet och rör varsamt ihop till slät smet. Häll upp i smord och bröad form. In i ugnen 175 grader ca 40 min.

Fyllning:
125g smör
1 dl mjölk
4msk vaniljsocker

Häll allt i en kastrull och

Koka i 2min.

När kakan har svalnat något delas den på mitten och fyllningen fördelas över bottnarna som sedan läggs ihop igen. Låt stå gärna ett dygn.Pudra florsocker över. ( det glömde jag)
Ät den som den är eller som vi gjorde med hemgjord jordgubbssylt och lättvispad grädde. Mums


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar