söndag 7 februari 2016

Kroppkakor

Inspirerad av testande av landskapsrätter på jobbet blev söndagens lunch




Kroppkakor a la Mannerström
4p
 
800g kokt pressad potatis
1,5 dl potatismjöl 
50g smält smör
3 äggulor

Koka och pressa potatisen låt svalna något. Blanda i potatismjölet, smöret och äggulorna till en deg.
 
Stek
1pkt fläsk ( jag tog bacon) i små bitar
1 hackad gul lök och krydda med kryddpeppar.lägg åt sidan.

Forma bollar av degen, gör ett hål och lägg i fläsk/lök blandningen och rulla degen till en boll. koka dem försiktigt i lättsaltat vatten i ca 6 min tills de flyter upp till ytan. Serveras med lingon, smält smör och stekt fläsk ( bacon)









Jag brukar steka fläsk eller bacon i ugnen, då slipper man både skvätt och os



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar