lördag 23 januari 2016

Goa bullar

Fikatips till helgen.

Goa smörbullar
Ca 16 st

Blanda en påse torrjäst med 8dl vetemjölspecial, häll det i en bunke. Tillsätt 0,5tsk salt, 1dl socker och en tsk kardemumma.
Smält 100g smör och tillsätt 3dl mjölk och värm den till ca 40 grader. Blanda all plus ett ägg och knåda degen väl. Är degen lös tillsätt lite mer mjöl.
Dela upp degen i 16 bollar och lägg dem gärna i muffinsformsplåt. Tryck ett hål i mitten av bullen  och lägg i fyllning
Fyllning: 100g smör rördes mjuk med 1ddl socker och 1tsk vaniljsocker.
Låt jäsa 45min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda på 225grader ca 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar