tisdag 27 januari 2015

Gott gott...




Koreanska revbensspjäll

3kg tunna revben( dela dem inte)
Marinad:
5st vitlöksklyftor
1msk hackad färsk ingefära
1dl soja
0,5dl ättikssprit 12%
1,3dl honung
2msk sesamolja
4tsk chilipulver


Gör så här:
Skala och hacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Lägg spjällen i påse med marinaden över natten, vänd några gånger.
Lägg revbenssidan i ugnsform och stek i ugn på 150grader 45min , vänd spjällen och stek 45min på andra sidan. Spara marinaden och koka upp den och red av med maizena. Servera med kimchi och chips

Kimchi
1/2 vitkålshuvud
1st vitlöksklyfta
1msk riven ingefära
1st spanskpeppar
1/2tsk olja
1/2dl kokhett vatten
1tsk strösocker
1msk vitvinsvinäger
1msk tomatpuré
1tsk salt

Gör så här:
strimla kålen, skala och riv vitlöken och ingefäran. Kärna ur och hacka chilin. Blanda kålen med med ingefära, vitlök, chili, olja, vatten socker, vinäger, tomatpuré och salt.
Låt stå i minst 15minuter.

Strimla gurka och blanda med 1msk ättika, 2msk socker och 3msk vatten. Låt dra 10min och blanda med kimchin.

receptet kommer från ica efter tips från Pernilla//
Prova, det var mycket gott!




 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar