söndag 18 januari 2015

Lite helgfika

En variant på toscakaka är havretosca som består av ett knäckigt täcke med havregryn i istället för mandelspån. Denna gjordes i långpannan och gav många små goda kakor.


Havretosca

Kaksmet:

150 g smör

4 ägg

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

Glasyr:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Rör sist i det smälta smöret och mjölken.

Häll smeten i smord långpanna
Grädda 175 grader ca 20 minuter, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter

 
 

Gott, gott. Prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar